Pihenés és füstbe ment terv

Szerencsére időben felébredtem a leszálláshoz, meg egyébként is bemondják a megálló előtt, hogy melyik város következik, hogy a félkómában lévő buszozók össze tudják szedni magukat, ha le kell szállniuk. Természetesen pontosan érkeztünk meg a Tsu vasútállomás előtti buszmegállóba, simán megkaptam a csomagom, és már mehettem is a (bicikli)parkolóba, hogy megkeressem a sajátom. Még emlékeztem, hova álltam vele, mivel egyébként nem lett volna jó poén átnézni az egész területet, mert meglehetősen nagy. Bepakoltam a kézipoggyászt (a hátsó kosárba pont belefér) meg a többi táskám (mivel vettem pár dolgot Akihabarában, volt vagy 5-6 további tatyóm), és még félálomban visszakerekeztem a koliba.

Mikor visszaértem a szobámba, sajnos csak a fejfájásom ébredt fel (de az nagyon), ezért egyből le is dőltem délutánig. Terveim voltak még az utolsó Silver Week-es napra, meg egyébként sem volt kajám, tehát igyekeztem úgy felkelni, hogy legyen időm boltba menni, és esetleg válogatni. Azt terveztem ugyanis, hogy Natalie-nak nézek ajándékot (az édesség mellé), plusz feltöltöm a kaja-készleteimet. Erre a legjobb hely ünnepnap (is) az AEON, úgyhogy 5 körül el is indultam biciklivel (úgyis 9-ig nyitva van minden nap). Nagyban tekertem már a töltésen, mikor út mentén közben felfedeztem, hogy nyílik az a virág, amiket animékben is sokszor látni. Egyébként a halál virágaként vonult be arrafelé a köztudatba (japánul higanbana, a magyar neve vörös pókliliom, és igen, sok horroros animét (is) nézek), de ez cseppet sem zavart, azaz ugrottam is le a bicikliről megörökíteni az élő példányt.

higanbana

Random útszéli higanbana, azaz vörös pókliliom

Az egy dolog, hogy ajándéknézést terveztem, de közben (még mindig a töltésen kerekezve) sikerült pont Natalieval összefutnom, aki pedig épp a boltok felől jött. Ez még nem is lett volna baj, de úgy döntött, hogy eljön velem, ami egyben azzal is járt, hogy kilőhettem az ajándéknézést. Ez azért volt probléma, mert másnapra beszéltük meg az utolsó találkát a hazautazása előtt, de a következő nap már laborba is kell mennem. Ember tervez… azután újratervez…

Immáron ketten mentünk végig a szokásos AEON-os ételbeszerző helyeimen, azaz a pékségen és a nagy(obb) élelmiszerbolton (mindketten fényűztünk, mert gyümölcsöt is vettünk). 🙂 A péksütiknél Natalie normál kenyérféleséget keresett volna (ami nem jellemző Japánban), de ajánlottam neki az itt készülő „shio pant” (szó szerint sós kenyeret), ami egyébként kinézetre inkább a buci és a croissant keresztezése, és az egyetlen olyan „kenyérféle”, ami nem édes.

Natalie még keresett faszenes szappant (ismét tanultam valamit, nem tudtam, hogy van ilyen), mert valamelyik otthoni haverja azt kért tőle. Lent nem találtunk, ezért az emeleti pipere részlegen néztünk körül, ahol akadt is kétféle. Nem jöttünk rá, mi a különbség, ezért csak úgy kinézetre szavaztuk meg, melyik legyen a nyertes. Miután ezt is elintéztük, együtt indultunk visszafelé egy darabig, majd elváltunk, mert Natalie kolija kicsit messzebb van, mint az enyém (plusz a hídról leérve másfelé kell menni).

Visszatérve először ettem (ebédet és vacsorát egyben, mert ebédidőben még feküdtem), majd kidőltem, mert egyrészt a fejfájásom sem múlt el, másrészt pedig a derekam is bepöccent, azaz már semmi másra nem maradt erőm, csak az alvásra (pontosabban a fekvésre), ráadásul másnap hosszú nap lesz laborral, ajándéknézéssel, és Natalie búcsúvacsijával (bár stílusosan hívhatnám az ő szempontjából “utolsó vacsorának” is 🙂 ).

Leea névjegye

Munkaidőben a középiskolás diákokat próbálom informatikából további ismeretek megszerzésére ösztönözni, míg a fennmaradó időben a Japán kultúra felé fordulva animéket nézek, mangát olvasok, esetleg (japán dalokból) karaoket szerkesztek.
Kategória: Egyéb | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s